Polkupyörärekisteri

POLKUPYÖRÄVARKAUKSIA VASTAAN VUODESTA 2017 ALKAEN

Usein kysytyt kysymykset

K: Mitä teen jos pyöräni runkonumero on epäselvä tai sitä ei löydy?
Jos pyörän runkonumero on epäselvä, sitä ei löydy ollenkaan (vanhat pyörät) tai polkupyörä on maalattu uudelleen niin runkonumeron kohtaan voidaan ilmoittaa rekisteritarrassa oleva rekisteritunnus. Tällaisissa tapauksissa on hyvä ilmoittaa kohtaan "lisätietoja" erilaisia tuntomerkkejä (esim. ruosteinen kohta, rikkinäinen tai puuttuva osa jne.) pyörästä ja ottaa paljon kuvia eri yksityiskohdista.


K: Miten tapahtuu rekisteröidyn polkupyörän omistajanvaihdos?
Polkupyörän myyjä kirjautuu polkupyörärekisteriin, jossa hän saa luotua luovutuskoodin. Luovutuskoodin avulla, polkupyörän uusi omistaja voi rekisteröidä polkupyörän omiin nimiinsä ilmaiseksi.


K: Mitä jos polkupyörän runkonumero on viilattu pois?
Mitään ”järkevää” syytä runkonumeron hävittämiselle ei ole eli voi olettaa, että polkupyörässä on jotain ”hämärää”, joten sellaisen polkupyörän ostamista ei voi suositella.


K: Miten minulle ilmoitetaan, jos joku löytää minulta varastetun pyörän?
Saatte ilmoituksen sähköpostiosoitteeseen, jonka olette ilmoittaneet polkupyörärekisteriin rekisteröitymisen yhteydessä. Mikäli se on muuttunut tai haluatte ilmoituksen toiseen sähköpostiosoitteeseen, niin voitte vaihtaa sen oman tilinne asetuksista.


K: Miten voin selvittää onko joku pyörä varastettu?
Voitte selvittää onko pyörä ilmoitettu varastetuksi varastetut polkupyörät sivulta sekä polkupyörärekisterin etusivulta, polkupyörän runkonumeron tai muiden polkupyörän tuntomerkkien perusteella. Lopullinen varmistus tulee tehdä AINA runkonumeron perusteella.


K: Maksaako rekisteröidyn polkupyörän ilmoittaminen varastetuksi mitään?
Ei maksa. Voitte tehdä sen kirjautumalla polkupyörärekisteriin ja ilmoittaa sieltä polkupyörä varastetuksi


K: Voiko kuka tahansa selvittää onko pyörä varastettu?
Kyllä voi. Polkupyörärekisterin verkkosivuilta voi selvittää polkupyörän eri tietojen (runkonumero, merkki, malli, väri jne) perusteella onko polkupyörä varastettu.


K: Voiko rekisterissä olevaa polkupyörää rekisteröidä uudelleen?
Ei voi. Rekisteri ei hyväksy kahta samaa runkonumeroa. Omistajan vaihdos selvitetty aikaisemmissa kysymyksissä.


K: Minulta varastettiin vuosi sitten arvokas polkupyörä. Voinko ilmoittaa sen varastetuksi?
Periaatteessa kyllä. Jos teillä on polkupyörän ostohetkellä saadut paperit tallessa niin löydätte niistä polkupyörän runkonumeron, jolla voitte rekisteröidä polkupyörän. Huomioitavaa on se, että jos olette saaneet korvauksen polkupyörävarkaudesta vakuutusyhtiöltä, niin polkupyörä on vakuutusyhtiön omaisuutta.


K: Mitä tapahtuu kun rekisteröinti loppuu 3 vuoden päästä?
Pyörää ei enää listata rekisterissä kun rekisteripaikka vanhenee. Voit uusia tilauksesi 3 vuoden jälkeen saadaksesi pyörän julkisen profiilin taas näkyviin.